Syntetiskt löshår – vad är det?

Syntetiskt löshår är tillverkat av syntetiska fibrer som liknar äkta hår. Syntetiskt löshår är ett bra alternativ till äkta hår, då det är billigare och kräver inte lika mycket skötsel. Syntetiskt löshår kan vara något glansigare än vad äkta hår är, men ses som ett prisvärt alternativ.

När man tänker på ordet löshår tänker man oftast att det används till att förlänga håret, men det fungerar precis lika bra att använda för att göra ditt hår tjockare om du upplever det som tunnt. Välj då en längd som matchar ditt hår eller köp något längre och klipp det tills det blir den längd som du har.

Syntetiskt löshår kanske passar bäst till dig som är nybörjare, men fungerar också för dig som är lite mer van med löshår. Det syntetiska löshåret passar bäst att ha till fest eller när du vill vara lite vardagsfin. Du ska helst inte duscha, sova eller träna med det syntetiska håret och har du tänkt att använda håret mycket (kanske till och med varje dag?) ska du hellre satsa på ett äkta löshår som du kan läsa mer om under kategorin äkta löshår.

Löshår med syntetiska fibrer går tyvärr inte att färga då färgen inte fastnar i håret. Det kan även vara svårt att locka respektive platta det syntetiska håret och därför finns det ett stort utbud på syntetiskt löshår i olika former. Det finns rakt, lockigt, vågigt m.m. Om tanken är att du ska ha rakt hår ska du då välja ett rakt, medan har du tänkt att ha både rakt och lockigt så rekommenderas det att du väljer både ett rakt och en lockigt löshår. En fördel med syntetiskt löshår är att hårstilen tycks hålla bättre än vad äkta hår gör. Har du exempelvis valt ett lockigt hår tycks de lockarna hålla bättre än ett lockat äkta hår.

Oftast använder man sig av clips som metod till att sätta i syntetiskt löshår, då man enkelt kan sätta i och ta ut löshåret. Clips fungerar ungefär som vanliga hårspännen och är ett mycket smidigt och snabbt sätt att få längre och/eller tjockare hår.

Man ska undvika att blöta och tvätta syntetiska löshår och använd gärna en borste som är specialtillverkad för just löshår om du borstar håret. Annars fungerar det även ofta bra att bara dra fingrarna genom löshåret. Det finns även mycket fler viktiga skötselråd att tänka på vid användning av löshår, vilket du kan läsa mer om i kategorin hårskötsel.

Kommentera