Hur gör man lockar med hårspolar?

Alla är vi överens om att det är superfint med lockar i håret. Samtidigt tar det lång tid att locka håret och ofta krävs det mycket värme för att få till fina lockar. Värme sliter mycket på håret och det är något som man gärna vill undvika. Men hur får man då fina lockar utan att behöva använda värme som sliter på håret?

Jo, lösningen är hårspolar som är tillverkade av mjukplast och som läggs i håret. Med hjälp av hårspolarna kan du få fina lockar både snabbt och enkelt.

Vanligtvis finns dessa hårsolar i ett kit och kittet brukar bestå av ungefär 18 stycken olika hårspolar, varav längden på dessa brukar skilja sig lite för att passa alla hårtyper samt för att håret är olika långt på olika ställen. I kittet ingår även en krok för att fånga upp håret. Hårkroken brukar vara tillverkad av hårdplast.

Anledningen till att metoden är så populär är att man inte behöver använda någon värme, och för att de passar utmärkt att sova med. Perfekt för dig som inte har tid/lust att stå och fixa håret i timmar på morgonen, utan du kan enkelt sätta i dem kvällen innan och sedan sova med dem och bara ta ut dem på morgonen så har du superfina lockar. Hårspolarna är även såklart återanvändbara.

Hur fungerar dom då och hur sätter man i dem i håret?
Jo, håret får gärna vara blött när du sätter i dem, men tänk på att håret bör vara helt torrt när du tar ut dem för bästa resultat.

Hur man sätter i hårspolarna:
– Öppna en hårspole och stick igenom hårkroken hela vägen så att kroken kommer ut på andra sidan.
– Ta upp 2-3cm hår (lite beroende på hur stora lockar du vill ha, för ju mer hår du använder desto större lockar får du).
– Sätt håret i hårkrokens öppning och dra kroken genom hårspolen. Allt hår hamnar då i hårspolen.
– Fortsätt så tills allt hår är täckt av hårspolar.

Hur man tar ut hårspolen:
– Sov med hårspolarna eller vänta tills håret är helt torrt innan du tar ut dom.
– Ta bort hårspolen genom att öppna upp båda sidorna och ta försiktigt ut håret.
– Avsluta eventuellt med lite hårspray.

harspolar_lockar_18st_1Så här kan ett kit exempelvis se ut. 

harspolar_lockar_18st_3

En närbild på hur en krok med en hårspole på kan se ut. 

Kommentera